Üdvözöljük Hajagos Béláné Fehérvári Csilla oldalán!

Családi süteményes könyv

Tartalomjegyzék


Somlói galuska babapiskótából

(Erzsike néni receptje)

Egy doboz babapiskótát kisebb darabokra törünk, és megöntözzük 1 dl rummal.

15 dkg porcukorból, 1 tojás sárgájából, 5 dkg kakaóból, 3 dl tejből és egy evőkanál lisztből állandó keverés mellett sűrű krémet főzünk.

3 dl tejszínt habbá verünk. Felét a kihűlt krémhez keverjük.

Tálalás: 6 tálkában váltakozva rétegesen helyezzük el a rumos babapiskótát, cukrozott gyümölcsöt (összesen 5 dkg-ot), mazsolát (összesen 5 dkg-ot), a krémet és a tetejére a maradék habot. Hűtve tálaljuk.

Hozzávalók (6 adag):

    1 doboz babapiskóta
    1 dl rum
    5 dkg cukrozott gyümölcs
    5 dkg mazsola
    15 dkg porcukor
    1 db tojás sárgája
    5 dkg kakaó
    3 dl tej
    1 evőkanál liszt
    3 dl habtejszín