Üdvözöljük Hajagos Béláné Fehérvári Csilla oldalán!

Családi süteményes könyv

Tartalomjegyzék


Somlói galuska

(kipróbált, finom)

Veszünk egy piskótalapot, ujjnyi szeletekre felvágjuk. Felét egy jénai üvegtálba rakjuk, meglocsoljuk rummal és megszórjuk darabos dióval.

Egy lábasban 2 evőkanál cukrot, 2 evőkanál kakaót, 1 evőkanál lisztet, 1 egész tojást, 5 dl tejjel elkeverünk, mazsolával felfőzzük, 5 dkg vajat belekeverünk és a tálban lévő piskótára öntjük. Rátesszük a piskóta többi részét, amit rummal meglocsolunk. Végül tejszínhabot teszünk a tetejére. (Rétegenként is összerakhatjuk.)

Hozzávalók:

    1 db kész piskótalap
    2 evőkanál cukor
    2 evőkanál kakaó
    1 evőkanál liszt
    1 db tojás
    5 dl tej
    rum
    dió
    mazsola
    tejszínhab