Sajtos puffancs
(Erzsike néni receptje Kubusnétól)
Gyúrótáblán 20 dkg sima lisztet, 10 dkg reszelt trappista sajtot, 1 tojás sárgáját, fél kávéskanál sót, 12 dkg hideg margarint, és 1 dl tejfölt összegyúrunk, fél óráig hideg helyen pihentetjük. Vékonyra kinyújtjuk és pici méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A kiszaggatott tészta felét megkenjük tojásfehérjével és reszelt sajttal megszórjuk. Forró sütőben kell sütni. Amikor megsült a tészta és kihűlt, 2 lapot sajtos krémmel összeragasztunk.
Sajtos krém: 10 dkg vajat vagy margarint 12 dkg reszelt sajttal és kevés sóval jól kikeverünk.
3 dg reszelt sajttal, amit nem keverünk a krémbe, az összeragasztott tészta oldalára szórjuk, amitől "szakállas" díszítést kap. (Ez el is maradhat.)
Hozzávalók: