Üdvözöljük Hajagos Béláné Fehérvári Csilla oldalán!

Családi süteményes könyv

Tartalomjegyzék


Sajtos puffancs

(Erzsike néni receptje Kubusnétól)

Gyúrótáblán 20 dkg sima lisztet, 10 dkg reszelt trappista sajtot, 1 tojás sárgáját, fél kávéskanál sót, 12 dkg hideg margarint, és 1 dl tejfölt összegyúrunk, fél óráig hideg helyen pihentetjük. Vékonyra kinyújtjuk és pici méretű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. A kiszaggatott tészta felét megkenjük tojásfehérjével és reszelt sajttal megszórjuk. Forró sütőben kell sütni. Amikor megsült a tészta és kihűlt, 2 lapot sajtos krémmel összeragasztunk.

Sajtos krém: 10 dkg vajat vagy margarint 12 dkg reszelt sajttal és kevés sóval jól kikeverünk.

3 dg reszelt sajttal, amit nem keverünk a krémbe, az összeragasztott tészta oldalára szórjuk, amitől "szakállas" díszítést kap. (Ez el is maradhat.)

Hozzávalók:

    20 dkg liszt
    10 + 12 + 3 dkg trappista sajt
    1 db tojás
    12 dkg margarin
    1 dl tejföl
    10 dkg vaj (vagy margarin)