Üdvözöljük Hajagos Béláné Fehérvári Csilla oldalán!

Családi süteményes könyv

Tartalomjegyzék


Sajtos pogácsa

(Rádainé receptje)

Gyúrótáblán 1 kg vegyes lisztet (fele sima, fele rétesliszt) 50 dkg Rámával, 2 evőkanál sóval, 10 dkg reszelt trappista sajttal elkeverjük, és összegyúrjuk 4 egész tojással, 1 pohár tejföllel és 5 dkg élesztővel, amit 1 dl tejben 1 kávéskanál cukorral megfuttatunk. Kinyújtjuk, összehajtjuk (mint a tepertős pogácsánál) és a táblán másfél órát kelni hagyjuk. Újra kinyújtjuk, összehajtjuk, kelesztjük, majd másfél cm vastagra kinyújtjuk, tojással megkenjük, sajtot reszelünk rá, a nagyobb pogácsaszaggatóval v. borospohárral kiszaggatjuk, söndörgetjük, sütőlapra rakjuk, megkelesztjük és forró sütőben megsütjük.

Hozzávalók (dupla adaghoz):

    1 kg vegyes liszt
    50 dkg Ráma
    2 evőkanál só
    20 dkg sajt
    4 db tojás
    1 pohár tejföl
    5 dkg élesztő
    1 dl tej
    1 kávéskanál cukor