Rózsi szelet
(Nagyi receptje)
(kipróbált, finom)
Gyúrótáblán 30 dkg lisztet, fél sütőporral, 20 dkg Rámával elmorzsolunk. 25 dkg cukorral, és 2 egész tojással összegyúrjuk. A tésztát két részre osztjuk. Az egyik felébe 2 evőkanál kakaót gyúrunk, a másikba 10 dkg darált diót. A kakaós tésztát kinyújtva a tepsibe tesszük, megkenjük savanykás lekvárral, esetleg meggyhúst pergetünk még rá. Végül a diós tésztát rátesszük és megsütjük. Tetejére még melegen csoki mázt teszünk. (Hidegen vágjuk fel!)
Csoki máz: 2 evőkanál kakaó, 2 evőkanál porcukor összekeverve 2 evőkanál zubogó forró vízzel. Diónyi vajat keverünk bele.
Hozzávalók: