Üdvözöljük Hajagos Béláné Fehérvári Csilla oldalán!

Családi süteményes könyv

Tartalomjegyzék


Ribizlis lepény

(Enikőtől)

Mély tálban habosra keverünk 2 tojássárgáját 20 dkg cukorral és 10 dkg Rámával. Hozzáadunk 10 dkg darált diót, 20 dkg lisztet 1 cs. sütőporral elkeverve, és 2 dl tejet, végül a 2 tojás kemény habját. Kikent vagy kibélelt kisebb tepsibe öntjük, tetejét sűrűn megszórjuk 25 dkg tisztított, megmosott és 5 dkg porcukorba forgatott ribizlivel és lassú tűznél megsütjük. (Készíthetjük meggyel vagy más gyümölccsel is.)

Hozzávalók:

    2 db tojás
    10 dkg Ráma
    25 dkg cukor
    10 dkg dió
    20 dkg liszt
    1 cs. sütőpor
    2 dl tej
    25 dkg ribizli v. meggy