Üdvözöljük Hajagos Béláné Fehérvári Csilla oldalán!

Családi süteményes könyv

Tartalomjegyzék


Poharas gyümölcskrém

(Nagyi receptje)

Eperszezonban ajánlom elkészíteni.

Egy edényben simára keverünk 1,5-2 dl eperszörpöt 2 evőkanál liszttel, hozzákeverünk 3-4 tojás sárgáját, majd takaréklángon állandó keverés mellett sűrű péppé főzzük. A tűzről levéve tovább keverjük, miközben hozzáadunk egy evőkanálnyi vajat. Ha kihűlt, hozzáadjuk a tojások kemény habját, és végül 1-2 marék megtisztított, felvágott epret keverünk lazán bele. Poharakba rakjuk, és eperrel díszítjük. Tálalásig hűtőszekrénybe tesszük.

Ezt a krémet készíthetjük málnával vagy meggyel is.

Hozzávalók:

    1,5-2 dl eperszörp (vagy málna ill. meggyszörp)
    2 evőkanál liszt
    3-4 db tojás
    1 evőkanál vaj
    eper (málna v. meggy) tetszés szerint