Patisszon fánk
(Erzsike néni receptje Juhásznétól)
Egy tálban 3 egész tojást 3 dl tejjel habosra verünk, majd belekeverünk 1 citrom reszelt héját, 1 púpozott mokkáskanál törött feketeborsot, 5 gerezd zúzott fokhagymát, 2 evőkanál ételízesítőt és 1 dl olajat. Hozzáadunk 40 dkg lisztet, amibe 1 teáskanál sütőport kevertünk. A masszának galuskatészta sűrűségűnek kell lennie. 1 kg patisszont meghámozunk, magját eltávolítjuk, majd nagylyukú almareszelőn lereszeljük. A reszeléket beletesszük a tésztába és jól összekeverjük. Bő olajban evőkanállal adagolva (először fedő alatt, majd megfordítva fedő nélkül) pirosra sütjük. (Aki a tócsnit szereti, annak ez is ízleni fog!)
A fel nem használt masszát adagokban lefagyaszthatjuk.
Hozzávalók: