Üdvözöljük Hajagos Béláné Fehérvári Csilla oldalán!

Családi süteményes könyv

Tartalomjegyzék


Patisszon fánk

(Erzsike néni receptje Juhásznétól)

Egy tálban 3 egész tojást 3 dl tejjel habosra verünk, majd belekeverünk 1 citrom reszelt héját, 1 púpozott mokkáskanál törött feketeborsot, 5 gerezd zúzott fokhagymát, 2 evőkanál ételízesítőt és 1 dl olajat. Hozzáadunk 40 dkg lisztet, amibe 1 teáskanál sütőport kevertünk. A masszának galuskatészta sűrűségűnek kell lennie. 1 kg patisszont meghámozunk, magját eltávolítjuk, majd nagylyukú almareszelőn lereszeljük. A reszeléket beletesszük a tésztába és jól összekeverjük. Bő olajban evőkanállal adagolva (először fedő alatt, majd megfordítva fedő nélkül) pirosra sütjük. (Aki a tócsnit szereti, annak ez is ízleni fog!)

A fel nem használt masszát adagokban lefagyaszthatjuk.

Hozzávalók:

    3 db tojás
    3 dl tej
    1 db citrom héja
    1 mokkáskanál őrölt bors
    5 gerezd fokhagyma
    2 evőkanál ételízesítő
    1 dl olaj
    40 dkg liszt
    1 teáskanál sütőpor
    1 kg patisszon