Omlós piskóta
(Nagyi receptje Petrinétől)
(kipróbált, finom)
(Nem hagyhatom ki a közkedvelt Petriné-félét, bár tudom, hogy ez Alcsútdobozon "Csilla néni-féle" süteményként vált híressé.)
Mély tálban 12 dkg Rámát, 3 tojás sárgáját és 25 dkg porcukrot jól kikeverünk. 1 dl tejet, 25 dkg lisztet fél cs. sütőporral, 0,5 citrom héját vagy 1 cs. vaníliás cukrot, és végül a 3 tojás kemény habját keverjük bele. Felét kibélelt hosszúkás (őzgerinc-forma) tepsibe tesszük. Másik felébe 2 evőkanál kakaót keverünk, és a tészta közepére kanállal behelyezzük. (Én a kakaós részbe meggyhúst is szoktam keverni.) Forró sütőbe tesszük, és ha felment, kis lángon egészen megsütjük. (Tűvel megszurkálva győződjünk meg róla.) Még melegen csoki mázzal vonjuk be. Kb. 1 cm-esre felszeletelve tálaljuk.
Hozzávalók: