Mogyorós szelet
(Nagyi receptje)
Mély tálban jól kikeverünk 15 dkg porcukrot, 2 dkg kakaót, 3 dkg vajat és 1 egész tojást. (Kb. 15 percig.) Majd hozzáadunk 2,5 dl tejet, és 1 cs. sütőporral elkevert 20 dkg réteslisztet, és még 15 percig keverjük. Zsírozott, lisztezett, vagy kibélelt kisebb tepsiben mérsékelt tűzön megsütjük. A kihűlt tésztát (vízszintesen) kettévágjuk, és megkenjük az alábbi mogyorós krémmel:
Mogyorós krém: 10 dkg vajat 10 dkg porcukorral habosra keverünk. Hozzáteszünk 0,5 dl rumot és 10 dkg pörkölt, őrölt mogyorót és jól összekeverjük.
Hosszúkás szeletekre vágva, porcukorral megszórva tálaljuk.
Hozzávalók: