Mézes zserbó karamellkrémmel
(Nagyi receptje)
(kipróbált, finom)
Gyúrótáblán 50 dkg lisztet 1 kávéskanál szódabikarbónával elkeverünk, 6 dkg Rámával, 15 dkg porcukorral, 4 evőkanál meleg mézzel, 2 egész tojással és 4 evőkanál tejföllel összegyúrjuk és 4 részre osztjuk. Kinyújtva a tepsi hátán egyenként megsütjük. (Csak az elsőnél kell zsírozni és lisztezni a tepsit.)
Karamellkrém: 3 evőkanál kristálycukrot megpirítunk, kevés forró vízzel feloldjuk. Másik edényben 2 tojás sárgáját (lehet egész tojás is) 2-3 evőkanál cukorral habosra keverünk, 1 evőkanál lisztet teszünk bele, kb. 3 dl tejjel felengedjük és a feloldott karamellel együtt krémmé főzzük. Egy tálban 20 dkg vajat 15 dkg porcukorral elkeverünk, hozzáadjuk a kihűlt karamelles masszát. Ezzel a krémmel kenjük meg a mézes lapokat. (Középső két lap közé kenhetünk krém helyett baracklekvárt.) Tetejére csoki mázt teszünk, vagy porcukorral szórjuk meg.
Hozzávalók: