Mézes zserbó
(Enikőtől)
Egy lábasban 3 evőkanál mézet 5 dkg zsírt, 25 dkg cukrot, 4 evőkanál tejet és 2 tojást összekeverünk és felolvasztjuk (de nem főzzük.)
Gyúrótáblán 60 dkg lisztet 1 csapott evőkanál szódabikarbónával összekeverünk és a fenti masszával összegyúrjuk. Fél órát pihentetjük, 4 felé osztjuk és tepsi hátán 4 lapot sütünk.
Krém: egy lábosban 3-4 evőkanál réteslisztet 5 dl tejjel állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Egy tálban 25 dkg vajat 30 dkg porcukorral és 1 cs. vaníliás cukorral és 1-2 evőkanál rummal kikeverünk, a kettőt összekeverjük, fél órát állni hagyjuk és megtöltjük vele a mézes lapokat (amit előző nap sütünk meg.) Tetejét csoki mázzal vonjuk be.
Hozzávalók: