Mézes puszedli
(Erzsike néni receptje Laborczi Árpádtól)
Egy edényben 25 dkg mézet 8 dkg cukorral és 8 dkg vajjal óvatosan felfőzzük. Kézmeleg állapotban hozzákeverünk 2 tojást, reszelt citromhéjat, 1 kiskanál őrölt fahéjat és 2-5 cl rumot. 50 dkg lisztet 1 kiskanál szódabikarbónával összekeverünk és folyamatos keverés mellett a mézes masszához adjuk.
Az így előkészített tésztát hűtőgépben lehűtjük, majd kb. ceruzavastagságúra kinyújtjuk, kiszaggatjuk, tojással megkenjük és mazsolával vagy tört dióval díszítve sütőlapra rakjuk. Először forró sütőben, de 1-2 perc után a sütőt félállásra állítva tovább sütjük. (A szaggató forma átmérője kb. 2,5-3 cm legyen.)
Hozzávalók: