Üdvözöljük Hajagos Béláné Fehérvári Csilla oldalán!

Családi süteményes könyv

Tartalomjegyzék


Madártej

4 tojás fehérjéből 4 kávéskanál cukorral és csipet sóval kemény habot verünk.

Egy lábasban felforralunk 1 l tejet, ebbe evőkanállal a felvert habból habgaluskákat szaggatunk. A megfőtt galuskákat szűrőkanállal kiemeljük és jénai tálba rakjuk. A 4 tojás sárgáját 1 cs. vaníliás cukorral, reszelt citromhéjjal, fél kávéskanál liszttel és 15 dkg cukorral kikeverjük, és folytonos keverés mellett a tejhez adjuk. Csak annyira főzzük fel, hogy besűrűsödjön. A jénai tálba öntjük, és a habgaluskával együtt tálaljuk. (A habgaluskákat mazsolával díszíthetjük.)

Hozzávalók:

    4 db tojás
    1 l tej
    összesen 17,5 dkg cukor
    1 cs. vaníliás cukor
    citromhéj
    0,5 kávéskanál liszt
    mazsola a díszítéshez