Üdvözöljük Hajagos Béláné Fehérvári Csilla oldalán!

Családi süteményes könyv

Tartalomjegyzék


Krumpli fánk

(Erzsike néni receptje Hadzsinétól)

Egy tálban 20 dkg héjában főtt áttört burgonyát és 20 dkg lisztet kevés sóval összekeverünk és 2 tojás sárgájával, 1 evőkanál olajjal és 2 dl tejben felfuttatott 2 dkg élesztővel összeállítjuk.

Jól meglisztezett gyúrótáblára tesszük és ujjnyi vastagra kinyújtjuk, pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és 1 órán át állni hagyjuk.

Ezután forró olajban kisütjük. Villával tilos megfordítani, és egymásra sem szabad rakni a kisült fánkokat! Vaníliás porcukorral megszórva tálaljuk.

Cukor nélkül vadas ételekhez is adható. (Kb. 50 db lesz belőle.)

Hozzávalók:

    20 dkg héjában főtt burgonya
    20 dkg liszt
    kevés só
    2 db tojás sárgája
    1 evőkanál olaj
    2 dl tej
    2 dkg élesztő
    olaj a sütéshez
    vaníliás porcukor a szóráshoz