Üdvözöljük Hajagos Béláné Fehérvári Csilla oldalán!

Családi süteményes könyv

Tartalomjegyzék


Korhely tekercs

(Csóréné receptje)

(kipróbált, finom)

Gyúrótáblán 60 dkg lisztet, 30 dkg Rámával elmorzsolunk, 2 csipet sóval, 3 dkg élesztővel (amit 1,5 dl tejben 1 kávéskanál cukorral megfuttatunk), 8 tojás sárgájával könnyű tésztává állítunk össze.

Töltelék: Fém tálban a 8 tojás fehérjét 8x7 dkg porcukorral gőz fölött felverjük, belekeverünk 30 dkg darált diót.

A tésztát 5-6 felé osztva vékonyra kinyújtjuk, a töltelékkel megkenjük, feltekerjük. Kb. 1,5 cm-es vastag karikákra felvágjuk, bélelt vagy zsírozott sütőlapon megsütjük. (Célszerű először a tölteléket elkészíteni, hogy állás közben sűrűsödjön.)

Hozzávalók (2 adaghoz):

    60 dkg liszt
    30 dkg Ráma
    2 csipet só
    3 dkg élesztő
    1,5 dl tej
    8 db tojás
    56 dkg cukor
    30 dkg dió