Korhely tekercs
(Csóréné receptje)
(kipróbált, finom)
Gyúrótáblán 60 dkg lisztet, 30 dkg Rámával elmorzsolunk, 2 csipet sóval, 3 dkg élesztővel (amit 1,5 dl tejben 1 kávéskanál cukorral megfuttatunk), 8 tojás sárgájával könnyű tésztává állítunk össze.
Töltelék: Fém tálban a 8 tojás fehérjét 8x7 dkg porcukorral gőz fölött felverjük, belekeverünk 30 dkg darált diót.
A tésztát 5-6 felé osztva vékonyra kinyújtjuk, a töltelékkel megkenjük, feltekerjük. Kb. 1,5 cm-es vastag karikákra felvágjuk, bélelt vagy zsírozott sütőlapon megsütjük. (Célszerű először a tölteléket elkészíteni, hogy állás közben sűrűsödjön.)
Hozzávalók (2 adaghoz):