Kevert meggyes-mákos
(Mesitől)
(kipróbált, finom)
Mély tálban 5 tojás sárgáját 5 dkg cukorral fehéredésig keverünk. Majd felváltva teszünk bele a következőket: csipet sót, 5 evőkanál frissen facsart narancslevet, 1 mokkáskanál reszelt narancshéjat, 12 dkg lisztet 1 teáskanál sütőporral, 3 evőkanál darált mákot, 8 dkg olvasztott (de már nem meleg) vajat vagy margarint, 1 csésze meggyhúst és az 5 dkg cukorral felvert 5 tojás fehérjét. A sűrű masszát kibélelt tepsibe simítjuk, előmelegített sütőbe tesszük, majd 10 perc múlva a lángot kisebbre vesszük és további 15 percig sütjük. Tűvel ellenőrizzük, hogy átsült-e. Csak teljes kihűlés után vágjuk fel.
Hozzávalók: