Házi krémes
(Hankóné receptje)
Gyúrótáblán 25 dkg lisztet 12,5 dkg Rámával elmorzsolunk, csipet sóval, fél pohár tejföllel és 1 tojás sárgájával összegyúrjuk. Egy órát pihentetjük, majd két lapot sütünk belőle, egyet a tepsi hátán, majd a másikat a tepsiben.
Krém: 4 cs. vanília pudingport, 2 cs. vaníliás cukrot és 25 dkg cukrot 2 dl vízzel elkeverünk. Egy nagyobb lábasban felteszünk 8 dl vizet főni. Ha felforrt, belefőzzük az elkevert pudingport, és felfőzzük. Közben 9 tojás fehérjéből kemény habot verünk, a megfőtt pudingba belekeverjük és még egy kicsit főzzük. A tepsiben lévő tésztára öntjük és rátesszük a másik lapot. (Könnyebb felvágni, ha a lapot előre felkockázzuk, úgy rakjuk fel.) Letakarjuk, hogy a gőzben puhuljon a tészta. (A megmaradt tojássárgáját linzer karikához lehet felhasználni.)
Hozzávalók: