Üdvözöljük Hajagos Béláné Fehérvári Csilla oldalán!

Családi süteményes könyv

Tartalomjegyzék


Gesztenyés lepény

(Enikőtől)

Mély tálban 4 tojás sárgáját 7 dkg Rámával, 7 dkg cukorral és 7 dkg liszttel kikeverünk. Hozzáadjuk a 4 tojás kemény habját és egy kisebb kibélelt tepsiben megsütjük. Kiborítva a következő krémmel kenjük meg:

Gesztenyekrém: Egy tálban 32 dkg gesztenyemasszát 20 dkg vajjal, 20 dkg porcukorral kikeverünk, rummal és vaníliás cukorral ízesítjük.

Tetejére csoki mázt teszünk és kockára vágjuk.

(Ezzel a krémmel gesztenyés tortát is készíthetünk.)

Hozzávalók:

    4 db tojás
    7 dkg Ráma
    27 dkg cukor
    7 dkg liszt
    20 dkg vaj
    32 dkg gesztenyemassza
    csoki máz