Elefánt könnycsepp
(Erzsike néni receptje Csákinétól)
Mély tálban kikeverünk 6 tojás sárgáját 6 evőkanál porcukorral, 3 evőkanál kakaóval, 3 evőkanál rétesliszttel és 1 késhegynyi szódabikarbónával. Hozzáadjuk a 6 tojás kemény habját, és kikent vagy bélelt tepsiben megsütjük. Még melegen konyharuhában összetekerjük, mint a piskóta tekercset. Kihűlés után a közepébe teszünk 2 db banánt és megkenjük a következő krémmel:
20 dkg vajat 6 evőkanál porcukorral, 15 dkg darált dióval és 3 evőkanál forralt, lehűtött tejjel kikeverünk, a tésztára kenjük és összetekerjük. Tetejére csoki mázt tehetünk. (Ez el is maradhat.) Karikára vágva tálaljuk.
Hozzávalók: