Üdvözöljük Hajagos Béláné Fehérvári Csilla oldalán!

Családi süteményes könyv

Tartalomjegyzék


Citromkrémes sütemény

(Csóréné receptje)

(kipróbált, finom)

Veszünk vagy sütünk egy piskóta lapot (elkészíthetjük a "Gesztenyés lepény" piskótáját, vagy a "Vizes piskótát").

Fehér krém: Egy lábasban 3 dkg lisztet, 2 dl tejet és 1 citrom reszelt héját habverővel simára verünk, és állandó keverés mellett sűrűre főzzük. Külön kikeverünk 20 dkg vajat 20 dkg porcukorral, és a kihűlt krémmel összekeverjük.

Sárga krém: 2 tojás sárgáját 10 dkg porcukorral és citromlével kikeverünk.

A piskóta alapra először a fehér krémet, majd a tetejére a sárga krémet rákenjük. Kockára vágva tálaljuk.

Hozzávalók:

    piskóta alap
    3 dkg liszt
    2 dl tej
    1 db citrom
    20 dkg vaj
    20 + 10 dkg cukor
    2 db tojás sárgája