Üdvözöljük Hajagos Béláné Fehérvári Csilla oldalán!

Harangszó cikkek

Tartalomjegyzék


Mit adott nekem a Karitsz?

Az idn mjusban tz ves lett a Karitsz! Hogy mi mindent tett s hozott ltre ezalatt, biztos lerjk msok. n csak arrl szeretnk rni, ami egem szemlyesen rintett.

Tz vvel ezeltt hangzott el a hvs: Segtene? n akkor ppen olyan lethelyzetben voltam, hogy boldogan mondtam erre igent. Szerintem tl korn knyszerltem nyugdjba, a gyermekeimet mr felneveltem, egszsges voltam, tele le nem kttt energival. Radsul az letben annyi jt kaptam az giektl, hogy adsnak reztem magam, s gy gondoltam, ezt az adssgot csak itt a fldn lehet jcselekedetekkel trleszteni, amg nem ks.

Az alakul gylsen prokba osztottak minket, s azt a feladatot kaptuk, hogy megadott cmekre menjnk el ids, egyedl l, vagy beteg embertrsainkhoz, vigyk el a Karitsz kis ajndkt, s prbljuk meggyzni ket segt szndkainkrl, egyttrzsnkrl. Ezek a ltogatsok aztn az vek sorn igazi bartsgg vltoztak, s meglep mdon rjttem, mr nem n adok, hanem kapok, sok-sok melegsget, szeretetet, lettapasztalatot s tmogatst azoktl, akiket nekem kellett volna gymoltanom. Br mr tbben nincsenek kzttnk, nagy hlval s szeretettel gondolok rjuk. Az ominzus adssgom azonban nemhogy cskkent, de inkbb ntt!

"Srgul a falevl, lassul a tnc" - mondja a nta, s ez bizony rm is vonatkozik. Az egszsggel s energival mr problmim vannak, az utbbi idben nem tudtam eleget tenni ezeknek a ltogatsoknak. De igyekszem bekapcsoldni a Karitsz egyb rendezvnyeibe, a Harangsz s az nekkar munkjba. A tz v alatt sok kzs lmnyben is volt rsznk, emlkezetes kirndulsok, blok, bogrcsos vagy szalonnastses egyttltek kovcsoltak kzssgg bennnket. J rezni ennek a kzssgnek a szeretett, s tudni azt, hogy szmthatok rjuk.

Vgl szeretnm megksznni a vezetnknek, hogy idt s fradsgot nem sajnlva, egszsgt nem kmlve munklkodott, hogy ezt a tz vet meglhettk.

(Felolvasva 2006. mj. 20-n, a Karitsz 10. jubileumi nnepsgn)