Üdvözöljük Hajagos Béláné Fehérvári Csilla oldalán!

Harangszó cikkek

Tartalomjegyzék


Születésnap

A Karitász születésnapot ünnepelt, az idén éppen 5 éves lett. Ez alkalomból került megrendezésre június 9-én a családi Karitász-nap Billatárón. A cél: családostól együtt tölteni egy napot a szabadban, gondtalan vidámságban. Mindenki hozhatta a családtagjait, gyermekeit, unokáit.

Ez a gyerekeknek is nagy élményt jelentett, hiszen itt önfeledten játszhattak, rendelkezésükre állt a lengőteke, ping-pong asztal, hinta, focipálya. Aranka néni pedig gondoskodott számukra a játékos versengésről: volt zsákbafutás, egyensúlyozás, teke-verseny, lepényevő verseny, stb. Mindez "értékes" csoki-nyereményekért, amit minden résztvevő megkapott. Nagy lelkesedéssel vettek részt ezekben kicsik és nagyobbak egyaránt.

Mi felnőttek sem unatkoztunk. Szorgos kezek már kora reggel elkezdték készíteni az ennivalót. Déltájban már a nagy kondérban fövő gulyás illata lengte be a tájat. Ekkorra megérkezett Medvegy atya is, ő hozta meg a kenyeret és a finom buktát. Az ebédet azonban még megelőzte a közös hálaadás, aminek imáit Juhászné Magdi állította össze, nagyrészt Teréz anya írásaiból. Az imákat közös éneklés kötötte össze. Emlékeztünk ezzel az eltelt öt évre, és arra, hogy hálával tartozunk Istenünknek, aki segítette munkálkodásunkat.

Délután egy jó hangulatú kultúrműsor következett, Örkény egyperces novellái, viccek, énekek követték egymást. Szinte mindenki részt vett ebben valamilyen formában. A jó hangulatot fokozta az élőzene szintetizátoron, amit Laci szolgáltatott, és a kitűnő csapolt sör. Este szalonnasütés tetőzte be a napot, tánccal, vidámsággal.

Valamennyiünk számára emlékezetes lesz ez a szép és boldog nap, köszönet érte a szervezőknek.

(Megjelent: 2001 szeptember)