Tepertős pogácsa
(Erzsike néni receptje Balázsnétól)
Mély tálba 40 dkg tepertőt ledarálunk (ha nem elég zsíros, 1 evőkanál zsírt tehetünk hozzá) és 20 dkg liszttel + 1 evőkanál ecettel összedolgozzuk. Téglalap alakúra megformázzuk és hűtőbe tesszük.
50 dkg lisztet 3 tojás sárgájával, kevés tejben megfuttatott 3 dkg élesztővel, 3 dl tejföllel és sóval jól kidagasztjuk és fél órát pihentetjük.
Ezután gyúrótáblán téglalap alakúra kinyújtjuk, közepére tesszük a tepertőt, minden oldalról ráhajtogatjuk a tésztát, kinyújtjuk, majd ismét hajtogatjuk, fél órát pihentetjük. Ezt még kétszer megismételjük, majd a szokásos módon pogácsának megsütjük.
Hozzávalók: