Rákóczi túrós
(Nagyi receptje)
(kipróbált)
Gyúrótáblán 25 dkg lisztet fél sütőporral és 12 dkg Rámával elmorzsolunk, 12 dkg porcukorral, fél cs. vaníliás cukorral, 2 tojás sárgájával és kevés tejjel összegyúrjuk. Az egészet kinyújtva tepsibe tesszük és félig megsütjük.
Egy tálban 50 dkg túrót letörünk, beledolgozunk 15 dkg porcukrot, reszelt citromhéjat, vaníliás cukrot, 2 tojás sárgáját, 1 evőkanál lisztet és 2 dkg Rámát, és a félig megsült tésztára kenjük. Ezzel átsütjük.
A 4 tojás fehérjét (lehet több is) 20 dkg cukorral és kevés citromlével sűrűre verjük, rákenjük a forró túró tetejére, visszatesszük a sütőbe és lassú tűznél megszárítjuk. A tepsiben hagyjuk kihűlni és meleg vízbe mártott késsel felvágjuk.
Hozzávalók: