Üdvözöljük Hajagos Béláné Fehérvári Csilla oldalán!

Családi süteményes könyv

Tartalomjegyzék


Rákóczi túrós

(Nagyi receptje)

(kipróbált)

Gyúrótáblán 25 dkg lisztet fél sütőporral és 12 dkg Rámával elmorzsolunk, 12 dkg porcukorral, fél cs. vaníliás cukorral, 2 tojás sárgájával és kevés tejjel összegyúrjuk. Az egészet kinyújtva tepsibe tesszük és félig megsütjük.

Egy tálban 50 dkg túrót letörünk, beledolgozunk 15 dkg porcukrot, reszelt citromhéjat, vaníliás cukrot, 2 tojás sárgáját, 1 evőkanál lisztet és 2 dkg Rámát, és a félig megsült tésztára kenjük. Ezzel átsütjük.

A 4 tojás fehérjét (lehet több is) 20 dkg cukorral és kevés citromlével sűrűre verjük, rákenjük a forró túró tetejére, visszatesszük a sütőbe és lassú tűznél megszárítjuk. A tepsiben hagyjuk kihűlni és meleg vízbe mártott késsel felvágjuk.

Hozzávalók:

    27 dkg liszt
    14 dkg Ráma
    0,5 cs. sütőpor
    1 cs. vaníliás cukor
    4 db tojás
    kevés tej
    50 dkg túró
    47 dkg cukor
    1 db citrom