Üdvözöljük Hajagos Béláné Fehérvári Csilla oldalán!

Családi süteményes könyv

Tartalomjegyzék


Rácsos linzer

(Horváth Ilona szakácskönyvéből)

(kipróbált, finom)

Gyúrótáblán 50 dkg lisztet elkeverünk 1 cs. sütőporral és 20 dkg Rámával (v. 15 dkg zsír-ral), 20 dkg cukorral, kevés reszelt citromhéjjal és őrölt fahéjjal. 1 egész tojással és 1-1,5 dl tejföllel jól gyúrható tésztát készítünk. Kétharmadát kinyújtva tepsibe tesszük, baracklek-várral megkenjük és darabos dióval megszórjuk. A maradék tésztából rácsot készítünk rá, amit cukros tejjel megkenünk. Közepes sütőben pirosra sütjük.

Hozzávalók:

    50 dkg liszt
    1 cs. sütőpor
    20 dkg Ráma (v. 15 dkg zsír)
    20 dkg cukor
    kevés citromhéj
    őrölt fahéj
    1 db tojás
    1-1,5 dl tejföl
    baracklekvár a kenéshez
    dió (kb. 8 db)