Almás pite
(Nagyi receptje)
(kipróbált, finom)
Almaszezonban (szeptembertől áprilisig) ezt sütöm leggyakrabban.
Gyúrótáblán 40 dkg lisztet fél cs. sütőporral elkeverünk, 20 dkg Rámával elmorzsolunk, 10 dkg cukorral, 1 tojás sárgájával, 1 dl tejföllel, 1 citrom levével és fél citrom héjával összegyúrjuk. Kétfelé osztjuk. Felét kinyújtva tepsibe tesszük, finom morzsával (vagy darált kekszporral) megszórjuk. Kb. 10-12 db. közepes méretű almát a nagyobb reszelőn megreszelünk, levétől kinyomjuk, és rárakjuk a tepsiben lévő tésztára. Megszórjuk cukorral, fahéjjal, betakarjuk a tészta másik felével. Tojásfehérjével megkenjük, megszurkáljuk és pirosra megsütjük.
Hozzávalók: