Üdvözöljük Hajagos Béláné Fehérvári Csilla oldalán!

Családi süteményes könyv

Tartalomjegyzék


Almás pite

(Nagyi receptje)

(kipróbált, finom)

Almaszezonban (szeptembertől áprilisig) ezt sütöm leggyakrabban.

Gyúrótáblán 40 dkg lisztet fél cs. sütőporral elkeverünk, 20 dkg Rámával elmorzsolunk, 10 dkg cukorral, 1 tojás sárgájával, 1 dl tejföllel, 1 citrom levével és fél citrom héjával összegyúrjuk. Kétfelé osztjuk. Felét kinyújtva tepsibe tesszük, finom morzsával (vagy darált kekszporral) megszórjuk. Kb. 10-12 db. közepes méretű almát a nagyobb reszelőn megreszelünk, levétől kinyomjuk, és rárakjuk a tepsiben lévő tésztára. Megszórjuk cukorral, fahéjjal, betakarjuk a tészta másik felével. Tojásfehérjével megkenjük, megszurkáljuk és pirosra megsütjük.

Hozzávalók:

    40 dkg liszt
    0,5 cs. sütőpor
    20 dkg Ráma
    10 + 10 dkg cukor
    1 db tojás
    1 dl tejföl
    1 db citrom
    10-12 db alma
    finom morzsa
    fahéj