Hókifli
(kipróbált, finom)
Gyúrótáblán 30 dkg lisztet 15 dkg zsiradékkal (lehet fele margarin, fele zsír), 2 tojás sárgájával, 1 evőkanál cukorral, 2 dkg élesztővel (amit 0,5 dl tejben 2 kockacukorral felfuttatunk), csipet sóval, reszelt citromhéjjal és 0,5 dl tejföllel összegyúrunk. 6 cipót készítünk belőle, és ruhával letakarva 1 órát pihentetjük. Ezután a cipókból palacsinta nagyságú lapokat nyújtunk, amit 8 cikkre vágunk. A szélesebb végébe tölteléket teszünk (ez lehet savanykás, keményebb lekvár, dió vagy máktöltelék) és felsodorjuk. Pár percig forró sütőben sütjük. Még forrón vaníliás porcukorban megforgatjuk.
Hozzávalók: