Habos lekváros pite
(Nagyi receptje)
Gyúrótáblán 45 dkg lisztet 21 dkg Rámával elmorzsolunk, 21 dkg cukorral, 3 tojás sárgájával, 1 citrom levével, 1 késhegynyi szódabikarbónával és 1,5 dl tejföllel összegyúrjuk, kétfelé osztjuk. Kinyújtva az egyik felét tepsibe tesszük, ribizli vagy más savanykás lekvárral megkenjük és kissé megsütjük, ekkor rátesszük a tészta másik felét és szép világos sárgára sütjük. Közben egy tálban a 3 tojás fehérjét 1 evőkanál cukorral és reszelt citromhéjjal kemény habbá verünk, vagdalt diót teszünk bele és rásimítjuk a tepsi tésztára. Visszatesszük a sütőbe, és egész kis lángon megszikkasztjuk. (A diót a hab tetejére is szórhatjuk.)
Hozzávalók: