Üdvözöljük Hajagos Béláné Fehérvári Csilla oldalán!

Harangszó cikkek

Tartalomjegyzék


Egy boldog születésnap

Nagy Károlyné, Irma néni egyedül él, de nem magányos. Rendszeresen látogatjuk, H. Marika állandó telefonösszeköttetésben van vele. Igazi bensõséges barátság alakult ki közöttük.

Április 20-án Irma néni 89 éves volt. Nem éppen kerek évforduló, de Marika szerint ez a magas kor mindenképp ünnepelni való. Az ötletet méltányolták a Karitász csoport tagjai, és elhatározták, hogy felköszöntik Irma nénit.

A köszöntés igazi meglepetés volt az ünnepeltnek. Marika csak annyit mondott elõre neki, hogy öltözzön fel szépen délutánra. Mi ketten a csoportból, ajándékokkal, virággal és süteménnyel felpakolva négy órakor csöngettünk be hozzá, aztán jöttek a többiek is.

Irma néni alig tudott felocsúdni az ámulattól. Ketten is, J. Magdi és K. Marika, verses köszöntõt mondtak, ami szinte könnyekig meghatotta a társaságot, majd gyertya gyúlt a tortán, így énekeltük együtt: éljen soká!... Ezután még hosszasan beszélgettünk, múltat idézve, ismerkedve. Irma néni korát meghazudtoló szellemi frissességgel és minden iránti kiapadhatatlan érdeklõdéssel vett részt a társalgásban. Azt hiszem, igazi örömöt tudtunk szerezni, nemcsak Irma néninek, hanem magunknak is. Kívánjuk, hogy a Jóisten adjon még sok szép esztendõt és jó egészséget szeretett Irma néninknek!

(Megjelent: 1998. Pünkösd)