Darázsfészek
(Nagyi receptje)
(kipróbált)
Gyúrótáblán 42 dkg lisztet 4 tojás sárgájával, 1 egész tojással, 3 dkg élesztővel (amit kevés langyos tejjel és 1 kávéskanál cukorral felfuttatunk), csipet sóval és annyi tejjel összegyúrunk, hogy jó kalácstészta legyen. Jól kidolgozzuk, és kicsit pihenni hagyjuk.
Ezalatt egy tálban 16 dkg vajat vagy Rámát 16 dkg porcukorral és 1 cs. vaníliás cukorral habosra keverünk.
A tésztát vékonyra kinyújtjuk, vékonyan rákenjük a vajas masszát, és tetszés szerint darált dióval, mazsolával meghintjük. Feltekerjük és kb. 3 cm-es darabokra vágva, pici cukros tejjel meglocsolva kikent sütőlapon, meleg sütőben megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk.
Hozzávalók: