Üdvözöljük Hajagos Béláné Fehérvári Csilla oldalán!

Családi süteményes könyv

Tartalomjegyzék


Zserbó szelet

(Nagyi receptje)

(kipróbált, finom)

Karácsony, húsvét elképzelhetetlen nélküle.

Gyúrótáblán 50 dkg lisztet 25 dkg Rámával elmorzsolunk. 3 evőkanál porcukorral, 1 egész tojással, 2 tojás sárgájával, 1 késhegy szalalkálival (pici melegvízben oldva) és 2 dkg élesztővel (amit 1 kávéskanál cukorral és kevés langyos tejjel felfuttatunk) összegyúrjuk, és 3 részre osztjuk.

Töltelék: Mély tálban 25 dkg darált diót 25 dkg porcukorral és 1 cs. vaníliás cukorral összekeverünk.

A tészta egyik részét kinyújtva tepsibe tesszük, baracklekvárral megkenjük és rászórjuk a töltelék felét. A tészta második részét kinyújtva rátesszük, megkenjük lekvárral, és a töltelék másik felét is rászórjuk. Végül betakarjuk a tészta utolsó harmadával. Megszurkáljuk és megsütjük.

Tetejét melegen csoki mázzal vonjuk be, kihűlve szeleteljük.

Hozzávalók:

    50 dkg liszt
    25 dkg Ráma
    30 dkg cukor
    3 db tojás
    1 késhegy szalalkáli
    2 dkg élesztő
    kevés tej
    25 dkg dió
    1 cs. vaníliás cukor
    lekvár
    csoki máz