Zserbó szelet
(Nagyi receptje)
(kipróbált, finom)
Karácsony, húsvét elképzelhetetlen nélküle.
Gyúrótáblán 50 dkg lisztet 25 dkg Rámával elmorzsolunk. 3 evőkanál porcukorral, 1 egész tojással, 2 tojás sárgájával, 1 késhegy szalalkálival (pici melegvízben oldva) és 2 dkg élesztővel (amit 1 kávéskanál cukorral és kevés langyos tejjel felfuttatunk) összegyúrjuk, és 3 részre osztjuk.
Töltelék: Mély tálban 25 dkg darált diót 25 dkg porcukorral és 1 cs. vaníliás cukorral összekeverünk.
A tészta egyik részét kinyújtva tepsibe tesszük, baracklekvárral megkenjük és rászórjuk a töltelék felét. A tészta második részét kinyújtva rátesszük, megkenjük lekvárral, és a töltelék másik felét is rászórjuk. Végül betakarjuk a tészta utolsó harmadával. Megszurkáljuk és megsütjük.
Tetejét melegen csoki mázzal vonjuk be, kihűlve szeleteljük.
Hozzávalók: