Üdvözöljük Hajagos Béláné Fehérvári Csilla oldalán!

Családi süteményes könyv

Tartalomjegyzék


Tepertős pogácsa

(Erzsike néni receptje Balázsnétól)

Mély tálba 40 dkg tepertőt ledarálunk (ha nem elég zsíros, 1 evőkanál zsírt tehetünk hozzá) és 20 dkg liszttel + 1 evőkanál ecettel összedolgozzuk. Téglalap alakúra megformázzuk és hűtőbe tesszük.

50 dkg lisztet 3 tojás sárgájával, kevés tejben megfuttatott 3 dkg élesztővel, 3 dl tejföllel és sóval jól kidagasztjuk és fél órát pihentetjük.

Ezután gyúrótáblán téglalap alakúra kinyújtjuk, közepére tesszük a tepertőt, minden oldalról ráhajtogatjuk a tésztát, kinyújtjuk, majd ismét hajtogatjuk, fél órát pihentetjük. Ezt még kétszer megismételjük, majd a szokásos módon pogácsának megsütjük.

Hozzávalók:

    40 dkg tepertő (esetleg+1 evőkanál zsír)
    1 evőkanál ecet
    70 dkg liszt
    3 db tojás sárgája
    3 dkg élesztő
    kevés tej
    3 dl tejföl