Üdvözöljük Hajagos Béláné Fehérvári Csilla oldalán!

Családi süteményes könyv

Tartalomjegyzék


Borsodó

(Nagyi receptje)

(karácsonyi vacsora előétele, szentestén elmaradhatatlan!)

Egy fazékban összekeverünk 2 egész tojást, 5 dkg cukrot és 3 dl fehérbort 1 cs. vaníliás cukorral, fél citrom levével és reszelt héjával, és kis lángon habverővel állandóan keverve hozzáadunk másfél dkg (1 evőkanál) lisztet. Tovább verjük a habverővel, és mikor az egész habos lesz, levesszük a tűzről és még forrón talpas poharakban brióssal vagy kaláccsal tálaljuk.

Hozzávalók (4 adaghoz):

    2 db tojás
    5 dkg cukor
    3 dl fehérbor
    1 cs. vaníliás cukor
    0,5 db citrom
    1 evőkanál liszt