Üdvözöljük Hajagos Béláné Fehérvári Csilla oldalán!

Harangszó cikkek

Tartalomjegyzék


Üdülés Gyulán

Míg az ország nyugati fele a hócsatáit vívta, én Gyulán már a tavasz előszelét élveztem február 22-től március 7-ig, fájó csontjaim kúrálása közben. Váratlanul adódott a lehetőség, hogy a gyulai Hőforrás üdülőszövetkezet egyik apartmanjában tölthessek el két teljes hetet, nagyon kedvező áron.

Két szobatársammal együtt délelőttjeinket fizikoterápiás kezeléseknek szenteltük, majd délután irány a gyógyfürdő. A Várfürdő szolgáltatásai lehetővé teszik, hogy estére lelki- és fizikai megújulás jóleső érzésével térhessünk haza.

Az úszómedencében 30 °C fokos vízben úszkálhattunk, vagy a kiadós masszázs után a gyógymedencék még ennél is melegebb vizében üldögélhettünk akár a szabadban, az árnyékoló alatt, vagy bent az épületben.

Itt átmehettünk a Welness központba, ahol fitneszterem, szaunák, gőzkabinok és egy csodálatos élményfürdő várt. A Dél-Alföld legnagyobb élménymedencéjében különleges berendezések szolgálják a vendégeket: nyakzuhany, buzgár, álló- és ülőmasszázs, fekvőpados hidromasszázs, pezsgőfürdő, skót zuhany és sodrófolyosó.

Azért volt lehetőségünk egy kicsit a városban is körülnézni. Az "Erdély kapujában" fekvő 800 éves mezőváros jelenlegi képét nagyon meghatározza a vár szomszédságában feltörő gyógyvíz kihasználása: a házak, a szállodák, a szaporodó építkezések jómódot sugároznak.

A belváros utcáin sétálva pedig lépten-nyomon megcsapott a történelem levegője a házak falán elhelyezett emléktáblák, a szépen rendben tartott műemlék-épületek, a múzeumok, vagy a templomok láttán.

Nagy élmény volt számomra ez a két hét, és mindenkinek tudom ajánlani, ha pihenésre, kikapcsolódásra, gyógyulásra vagy tartalmas, színvonalas szórakozásra vágyik.

(Megjelent: 2004. Húsvét)