Üdvözöljük Hajagos Béláné Fehérvári Csilla oldalán!

Harangszó cikkek

Tartalomjegyzék


Üdülés Gyulán

Míg az ország nyugati fele a hócsatáit vívta, én Gyulán már a tavasz elõszelét élveztem február 22-tõl március 7-ig, fájó csontjaim kúrálása közben. Váratlanul adódott a lehetõség, hogy a gyulai Hõforrás üdülõszövetkezet egyik apartmanjában tölthessek el két teljes hetet, nagyon kedvezõ áron.

Két szobatársammal együtt délelõttjeinket fizikoterápiás kezeléseknek szenteltük, majd délután irány a gyógyfürdõ. A Várfürdõ szolgáltatásai lehetõvé teszik, hogy estére lelki- és fizikai megújulás jólesõ érzésével térhessünk haza.

Az úszómedencében 30 °C fokos vízben úszkálhattunk, vagy a kiadós masszázs után a gyógymedencék még ennél is melegebb vizében üldögélhettünk akár a szabadban, az árnyékoló alatt, vagy bent az épületben.

Itt átmehettünk a Welness központba, ahol fitneszterem, szaunák, gõzkabinok és egy csodálatos élményfürdõ várt. A Dél-Alföld legnagyobb élménymedencéjében különleges berendezések szolgálják a vendégeket: nyakzuhany, buzgár, álló- és ülõmasszázs, fekvõpados hidromasszázs, pezsgõfürdõ, skót zuhany és sodrófolyosó.

Azért volt lehetõségünk egy kicsit a városban is körülnézni. Az "Erdély kapujában" fekvõ 800 éves mezõváros jelenlegi képét nagyon meghatározza a vár szomszédságában feltörõ gyógyvíz kihasználása: a házak, a szállodák, a szaporodó építkezések jómódot sugároznak.

A belváros utcáin sétálva pedig lépten-nyomon megcsapott a történelem levegõje a házak falán elhelyezett emléktáblák, a szépen rendben tartott mûemlék-épületek, a múzeumok, vagy a templomok láttán.

Nagy élmény volt számomra ez a két hét, és mindenkinek tudom ajánlani, ha pihenésre, kikapcsolódásra, gyógyulásra vagy tartalmas, színvonalas szórakozásra vágyik.

(Megjelent: 2004. Húsvét)