Üdvözöljük Hajagos Béláné Fehérvári Csilla oldalán!

Családi süteményes könyv

Tartalomjegyzék


Mézes zserbó karamellkrémmel

(Nagyi receptje)

(kipróbált, finom)

Gyúrótáblán 50 dkg lisztet 1 kávéskanál szódabikarbónával elkeverünk, 6 dkg Rámával, 15 dkg porcukorral, 4 evőkanál meleg mézzel, 2 egész tojással és 4 evőkanál tejföllel összegyúrjuk és 4 részre osztjuk. Kinyújtva a tepsi hátán egyenként megsütjük. (Csak az elsőnél kell zsírozni és lisztezni a tepsit.)

Karamellkrém: 3 evőkanál kristálycukrot megpirítunk, kevés forró vízzel feloldjuk. Másik edényben 2 tojás sárgáját (lehet egész tojás is) 2-3 evőkanál cukorral habosra keverünk, 1 evőkanál lisztet teszünk bele, kb. 3 dl tejjel felengedjük és a feloldott karamellel együtt krémmé főzzük. Egy tálban 20 dkg vajat 15 dkg porcukorral elkeverünk, hozzáadjuk a kihűlt karamelles masszát. Ezzel a krémmel kenjük meg a mézes lapokat. (Középső két lap közé kenhetünk krém helyett baracklekvárt.) Tetejére csoki mázt teszünk, vagy porcukorral szórjuk meg.

Hozzávalók:

    52 dkg liszt
    1 kávéskanál szódabikarbóna
    6 dkg Rámabr> 40 dkg cukor
    4 evőkanál méz
    4 db tojás
    4 evőkanál tejföl
    3 dl tej
    20 dkg vaj
    esetleg lekvár
    csoki máz