Üdvözöljük Hajagos Béláné Fehérvári Csilla oldalán!

Családi süteményes könyv

Tartalomjegyzék


Cseresznyés lepény

(Horváth Ilona szakácskönyvéből)

(kipróbált)

Mély tálban 6 tojás sárgáját 6 dkg vajjal és 20 dkg cukorral habosra keverünk. Hozzákeverünk 12 dkg finom morzsát és a 6 tojás kemény habját. Kikent vagy bélelt tepsibe öntjük, és kimagozott cseresznyét rakunk a tetejére. Egyenletes, középmeleg sütőben kb. 25 percig sütjük. A tepsiben vágjuk kockára, megszórjuk porcukorral, és melegen tálaljuk. (Eltett cseresznyével is jó.)

Hozzávalók:

    6 tojás
    6 dkg vaj v. Ráma
    20 dkg cukor
    12 dkg finom morzsa
    cseresznye