Üdvözöljük Hajagos Béláné Fehérvári Csilla oldalán!

Családi süteményes könyv

Tartalomjegyzék


Vizes piskóta

(Horváth Ilona szakácskönyvéből)

(kipróbált, finom)

Mély tálban 4 tojás sárgáját 20 dkg cukorral és 2 evőkanál vízzel folyamatosan keverünk 30 percig, közben még 2 evőkanál vizet adunk hozzá. Másik tálban a 4 tojás fehérjét 4 evőkanál vízzel keményre verjük, és 5 dkg cukrot hozzáadva tovább verjük. 20 dkg lisztet elkeverünk 1 késhegynyi szódabikarbónát, és a habbal felváltva a tojássárgákhoz adjuk. Zsírozott, lisztezett, vagy kibélelt formában lassan, egyenletesen megsütjük. Lassan hűtjük ki, hogy ne essen össze. Bármilyen tortakrémmel megkenhetjük.

Hozzávalók:

    4 db tojás
    25 dkg cukor
    20 dkg liszt
    1 késhegynyi szódabikarbóna